individuele kindercoaching en counseling

In mijn praktijk help ik kinderen en hun ouders/verzorgers met allerlei soorten klachten. Sleutelwoord is oprechte aandacht. Ik maak door een gezonde dosis nieuwsgierigheid, betrokkenheid, zorgvuldigheid en een empathische houding contact met het kind. Ik vind het belangrijk om het kind zijn eigen kwaliteiten en vaardigheden naar boven te laten halen en hem of haar daarin ook aan te moedigen. Dit draagt bij aan meer bewustzijn, waardoor verandering mogelijk is. Ik ben rustig en kan goed luisteren.

Samen met het kind ga ik (d.m.v. spel, verhalen, creativiteit, praten, enz.) op zoek naar wat de oorzaak is van zijn of haar probleem. Mijn begeleidingsvorm bestaat uit de integratieve benadering. Deze vorm is gericht op het kind in zijn totaliteit in het hier en nu. Lichaam, gevoel, denken en gedrag zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en oefenen invloed op elkaar uit. Hoe en waardoor dit gebeurt is vaak een onbewust en onzichtbaar proces. Bij de integratieve benadering staat niet de methode, niet te therapeut, maar het kind centraal.

Mijn rol als coach is om kinderen in te laten zien wat ze dwars zit. Wat ze vanbinnen zouden willen doen om het op te lossen en hoe ze hier kunnen komen. Met andere woorden: ik help kinderen in contact te komen met hun zelfhelend vermogen.

Je kan kinderen niet vroeg genoeg leren dat je los van de omstandigheden, altijd een keuze hebt in de weg die je gaat. Dat weten, geeft je vrijheid en het vertrouwen om je eigen geluk na te streven.

individuele coaching
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.